Geen VOP voor Brussel

Geen VOP voor Brussel

Gebruikersoverleg Handicap en Arbeid trekt aan de alarmbel voor Vlamingen die in Brussel wonen en geen recht meer krijgen op Vlaamse ondersteuningspremie

Sinds 1 januari 2019 kunnen Vlamingen met een handicap of chronische ziekte die in Brussel wonen geen aanvraag meer doen voor het verkrijgen van de Vlaamse ondersteuningspremie.

Verschillende leden van het Gebruikersoverleg Handicap en Arbeid (GOHA) ontvingen hierover ongeruste signalen en aldus zal het GOHA dit, na de regeringsvormingen, opnemen met de nieuwe bevoegde ministers.

De Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) is een premie die de tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap ondersteunt. Dit kan onder twee vormen. De premie kan toegekend worden aan ondernemers met een handicap of aan werkgevers die iemand met een beperking in dienst nemen.

De toegekende rechten rond de ondersteunende maatregelen blijven ondertussen geldig tot de volgende evaluatie bij de rechthebbende personen… Deze individuele evaluatie vindt, normaal gezien, vijf jaar na de eerste toekenning plaats. Alle aanvragen voor  de Vlaamse Ondersteuningspremie die gebeurden voor 1 januari 2019 worden afgehandeld volgens de oude procedure.

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

* verplicht veld