Peercounseling: ondernemen en hulpmiddelen

12/12/2018

Peercounseling: ondernemen en hulpmiddelen

Ondernemers met een arbeidshandicap kunnen arbeidspostaanpassing en hulpmiddelen vergoed krijgen door de VDAB. Daarvoor heeft de VDAB uiteraard richtlijnen en modaliteiten voor uitbetaling. Op bijeenkomsten van betrokkenen hoor je daar allerlei verhalen over. We horen erg lovende verhalen van kansen die mensen via de VDAB krijgen. Maar soms  bereiken ons ook verhalen van mensen die het gevraagde hulpmiddel niet krijgen.

Daarom is het nuttig dat de VDAB haar hulpmiddelenbeleid eens kan toelichten. Een aantal omstreden vragen die we horen zijn:  

  • Moeten toestellen die voor elke consument courant op de markt te verkrijgen zijn, ook niet als hulpmiddelen beschouwd worden?
  • Wat als er, omwille van de handicap, een abnormaal veelvoud van dergelijke toestellen nodig is? Bijvoorbeeld voor de communicatie bij dove of slechtziende personen?
  • Kan een verlichting die op een toestel geplaatst wordt, om aan te geven dat dit in werking is, als een aanpassing aanzien worden?

Tijdens een peercounseling via een online videoconferentie, zal een vertegenwoordiger van de VDAB ons wegwijs maken in hun reglementering en visie. Deze uiteenzetting van ongeveer twintig minuten kan gevolgd worden door vraagstelling en een discussie. Via onze nieuwsbrief worden de besluiten van deze activiteit dan later bekend gemaakt.

Dit PC-gesprek zal plaatsvinden op woensdag 12/12 en dit tussen 19u en 20u15.

Deelname is gratis, u kan inschrijven via: info@talenticap.be of in@hazovzw.be Gelieve uw telefoonnummer en adres te vermelden. Talenticap zal u na uw inschrijving een link versturen om deel te nemen aan het videogesprek via Zoom. Er dient niets geïnstalleerd of geen account aangemaakt te worden om deel te nemen.

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

* verplicht veld