Rolstoelgebruikers op weg met apps

Rolstoelgebruikers op weg met apps

Reizen als rolstoelgebruiker is niet altijd even eenvoudig, je weet nooit op voorhand of een locatie geschikt is voor rolstoelen.  Gelukkig investeren steeds meer plaatsen in rolstoeltoegankelijkheid. Volgende apps werden ontwikkeld om het vinden van deze plaatsen, en dus ook het reizen, wat eenvoudiger en aangenamer te maken.

 

Ongehinderd

Reis je als rolstoelgebruiker naar Nederland? Dan is de app Ongehinderd de ideale reisgids om op zak te hebben. De Nederlandse app geeft mensen met een lichamelijke beperking inzicht in de toegankelijkheid van openbare locaties.

Bij het downloaden van de app, wordt er gevraagd naar jouw persoonlijke situatie. Aan de hand van deze informatie kan je vervolgens op zoek gaan

naar leuke restaurants, activiteiten of bezienswaardigheden die voor jou geschikt is. Daarnaast kan je als gebruikers ook waarderingen raadplegen of achterlaten. Locaties worden beoordeeld op verschillende onderdelen zoals: parkeerplaatsen, ingang, toilet of de tafels. Dankzij deze app weet je steeds waar je aan toe bent. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Geschikt voor: iOS, Android

 

On Wheels

Voor rolstoelgebruikers in België kan de app On Wheels handig zijn. De app toont haar gebruikers een kaart met de beste restaurants, hotels en parkeerplaatsen. 

Wanneer je op een locatie tikt, krijg je informatie over de breedte van de deur, hoogte van de drempel en of er een mogelijkheid is om te draaien. Het is mogelijk om de informatie te personaliseren en als gebruiker kan je ook je eigen ervaringen delen om andere gebruikers te helpen. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Geschikt voor: iOS, Android, Web

 

Wheelmap

Wheelmap is op veel plaatsen te gebruiken, ook in het buitenland. De app is in Duitsland ontwikkeld  maar ook beschikbaar in het Nederlands. Met de app kan je

verschillende locaties in jouw buurt zien en deze filteren op kwaliteit. De locaties worden aangegeven met verschillende kleuren: groen staat voor goed, oranje voor gemiddeld, rood voor slecht en grijs is onbekend. Ook in deze app is het mogelijk om een bijdrage te leveren door jouw eigen ervaringen met locaties te delen. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Geschikt voor: iOS, Android

 

Wheel Mate

Op zoek naar een simpele goede app met niet te veel extra’s? Wheel Mate toont rolstoelgebruikers onmiddellijk waar de dichtstbijzijnde toegankelijke parkeerplaats of toilet is. Als gebruiker kan je ook zelf locaties toevoegen, om zo het aanbod voor jou en andere gebruikers uit te breiden. Een voordeel van de app is dat hij ook in het buitenland werkt, wat extra handig is wanneer je met de auto op reis wil. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Geschikt voor: iOS, Android

 

fuelService

Met de app fuelService kunnen rolstoelgebruikers eenvoudig assistentie regelen bij het tanken. De app toont de deelnemende tankstations en daarnaast is het mogelijk om bij aankomst te melden aan welk pompstation hulp gewenst is. Momenteel zijn er meer dan 270 Shell en 20 andere tankstations in Nederland aangesloten en is het initiatief ook gestart in het Verenigd Koninkrijk. Het doel van de app is om ook tankstations toegankelijk te maken voor iedereen, overal. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Geschikt voor: iOS, Android, Windows

 

HogeNood

De HogeNood app is niet specifiek ontwikkeld voor rolstoelgebruikers, maar wel zeker bruikbaar! Met de app vind je onmiddellijk het dichtstbijzijnde toilet in de Benelux. Het laat je de route naar het toilet zien en geeft de voorzieningen weer. Zo kan je onmiddellijk zien of een toilet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Daarnaast kan je ook reviews van voorgaande bezoekers raadplegen. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Geschikt voor: iOS, Android, Windows

 

Bron: www.iCulture.nl

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

* verplicht veld