RSZ-gids voor startende ondernemers

RSZ-gids voor startende ondernemers

Enkele weken geleden heeft de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) een nieuwe website gelanceerd. Deze heeft tot doel om ondernemers die overwegen om werkgever te worden, te ondersteunen in hun beslissing.

Het is niet altijd eenvoudig om zicht te krijgen op de verplichtingen die het werkgeverschap met zich meebrengt. Veelal zit informatie verspreid over veel verschillende informatiebronnen. Op www.ikwilaanwerven.be  dienen ondernemers nu een overzicht te vinden van alles wat ze moeten weten om iemand in dienst te nemen. Contracten, verzekeringen, sociale verplichtingen, het komt allemaal aan bod. Deze checklist kan helpen om bepaalde aspecten niet uit het oog te verliezen.

Eén van de belangrijkste vragen is natuurlijk de kostprijs van een werknemer. Op de website kreeg die vraag dan ook een prominente plaats. Ondernemers vinden er werknemersprofielen die typisch zijn voor hun sector. Elk profiel is voorzien van een prijskaartje dat niet alleen de totale loonkosten toont, maar ook de kostenposten waarmee het totale bedrag is opgebouwd. De kosteninschatting houdt niet alleen rekening met het loon en de sociale bijdragen, maar ook met andere kosten zoals verzekeringen en RSZ-verminderingen. Alleen spijtig dat er in dit opzet geen plaats is voor tussenkomsten zoals de VOP-premie bij het aanwerven van een persoon met een arbeidshandicap.

Maar wie er wil gebruik van maken, kan terecht op: www.ikwilaanwerven.be

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

* verplicht veld